Dentálhigiénia

  • Fogfehérítés
  • Fogkő eltávolítás
  • Szájhigiénés tanácsadás

 

Fogfehérítés

A fogfehérítés egy népszerű fogászati eljárás, amely segít visszaállítani a fogak természetes fehérségét, és egy ragyogó, vonzó mosolyt eredményez az Ön számára.
A DR.MARGARET DENT Fogászati Rendelőben büszkék vagyunk arra, hogy a legkiválóbb minőségű fogfehérítési kezeléseket kínálhatjuk pácienseinknek.
A fogak idővel elveszíthetik természetes fehérségüket különböző okok miatt, mint például a kávé, tea, dohányzás vagy bizonyos ételek fogyasztása. A fogfehérítés során biztonságos és hatékony anyagokat használunk.

A fogfehérítési kezelés általában két fő módszerrel végezhető el. Az egyik a fogászati rendelőben történő fogfehérítés, ahol a fogorvos vagy dentálhigiénikus professzionális fogfehérítő anyagokat használ.

Választhat otthoni fogfehérítést is, ami során a szakemberünk pontos utasításait betartva, biztonságosan fehérítheti fogait otthona kényelmében.

Mindkét módszer kiváló eredményeket nyújthat a fogak fehérítése terén.
Fontos megemlíteni, hogy a fogfehérítés során a tömések és egyéb fogpótlások nem világosodnak, így a kezelés előtt minden esetben konzultáljon kollégáinkkal, hogy mindenképp Önnek megfelelő eredményt érjünk el.

A DR.MARGARET DENT Fogászati Rendelőben tapasztalt fogorvosaink és dentálhigiénikusaink gondoskodnak a biztonságos és hatékony fogfehérítésről.

 

Ha vonzó, fehér mosolyra vágyik, forduljon hozzánk bizalommal.

 

Fogkőeltávolításról

 

A Fogkőeltávolítás: Egészséges Mosoly Alapja

A fogkőeltávolítás egy alapvető fogászati eljárás, amelyre mindenkinek időről időre szüksége van a szájüreg egészségének megőrzése érdekében. Az alábbiakban leírjuk Önnek, miért is olyan fontos a fogkő eltávolítása, és ez hogyan kapcsolódik más fogászati kezelésekhez, mint például a fogimplantációhoz vagy a fogszabályozáshoz.
A fogkőről röviden: A fogkő az ételmaradékok, a baktériumok és a nyálkő együttese, amely lerakódik a fogak felszínén és a fogíny alatt. Amikor a fogkő nem kerül eltávolításra, gyulladást okozhat a fogínyben, és súlyosabb esetekben fogágybetegséghez vezethet. A fogkő eltávolítása segít megelőzni ezeket a problémákat.


Miért fontos a Fogkőeltávolítás?

1. Fogak védelme: A fogkő károsíthatja a fogzománcot és az ínyt is. A lerakódások miatt a fogak hajlamosabbak lehetnek a lyukak (kavitációk) kialakulására, és a fogszuvasodás is gyakrabban előfordulhat.
2. Fogíny egészsége: A fogkő eltávolítása segít megelőzni az íngyulladást és a fogínyvérzést, amik a fogágybetegség kialakulásának első jelei lehetnek.
3. Friss lehellet: A fogkő eltávolítása eltünteti azokat a baktériumokat és ételmaradékokat, amelyek rossz lehelet okozhatnak.

 

Fogkőeltávolítás és más fogászati ​​kezelések:

A fogkőeltávolítás fontos szerepet játszik más fogászati ​​eljárások előkészítésében és sikerében is, például:

  1. Fogimplantáció: A fogkő eltávolítása az implantátum beültetése előtt elengedhetetlen, mivel a tiszta és egészséges fogágy optimális feltételeket teremt az implantátum rögzítéséhez.
  2. Fogszabályozás: A fogkő eltávolítása ajánlott a fogszabályozó eszközök felszerelése előtt, mivel a fogszabályozás során kiemelten fontos, hogy a szájüreg, és a fogak tisztasága folyamatos legyen, a teljes időszak alatt.

Összességében elmondható, hogy a fogkőeltávolítás nem csupán esztétikai szempontból fontos, hanem az egész szájüreg egészségének megőrzése érdekében is.

Rendszeres fogászati ​​ellenőrzéseken és fogkőeltávolításon részt kell vennie mindenkinek ahhoz, hogy szép mosolya, és fogai egészsége hosszú távon megmaradjon.

Ne halogassa a kezelést, és rendszeresen foglaljon időpontot fogorvosánál, dentálhigiénikusánál fogkőeltávolításra, a szájüregi egészségének megőrzése érdekében!

Dentálhigiénés tanácsadás

 

A DENTÁLHIGIÉNIKUSOK fontos szerepet játszanak a fogszuvasodás és a fogínybetegségek megelőzésében, hiszen megtanítják Önnek a megfelelő fogmosási technikákat, ajánlásokat adnak a fogközti tisztításra, és segítenek kiválasztani a megfelelő szájhigiéniai termékeket, eszközöket. A helyes szájhigiéniai szokások segítenek megőrizni a fogak és az íny egészségét.

DR.MARGARET DENT Fogászati Rendelőben szakképzett dentálhigiénikusaink, segítenek ebben Önnek.

Ha szeretne többet megtudni a megfelelő fogápolásról vagy szájhigiéniás tanácsokra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal.

Várjuk Önt rendelőnkben, hogy segítsünk elérni a ragyogó mosolyt és a fogai egészségének megőrzését.