A bruxizmus egy olyan fogászati állapot, amelyben a páciens tudat alatt erőteljesen összeszorítja vagy erősen csikorgatja fogait. Ez a fogállapot gyakran éjszaka, alvás közben jelentkezik, és hosszú távon károsíthatja a fogakat és az állkapocsizületeket.

Dr.MARGARET DENT Fogorvosi Rendelőben segítünk a bruxizmus diagnosztizálásában és kezelésében. Először is alaposan vizsgáljuk a fogakat és az állkapocsizületeket, hogy meghatározzuk a bruxizmus jelenlétét és mértékét. Ezután személyre szabott kezelési tervet készítünk a páciens szükségletei alapján.

Kezelési lehetőségeink közé tartozhatnak a fogszabályozók, a biteguardok (harapásgátlók) vagy éjszakai rögzítők használata. Ezek az eszközök segítenek megelőzni a fogak erózióját és a fogak sérülését, valamint csökkentik az állkapocsfeszültséget és a fájdalmat.

Emellett, azáltal, hogy megtanítjuk a pácienseket a stresszkezelési technikákra és az állkapocsizom-lazító gyakorlatokra, hozzájárulunk a bruxizmus kezeléséhez és megelőzéséhez.

Ha Ön bruxizmusra utaló tüneteket tapasztal, mint például fogfájás, fogerózió vagy fejfájás, kérjük, forduljon hozzánk. DR.MARGARET DENT Fogorvosi Rendelőben szakértő fogorvosaink segítséget nyújtanak a bruxizmus kezelésében, hogy megőrizzék fogainak egészségét és javítsák az állkapocsizületek állapotát. Várjuk Önt szeretettel, hogy visszaadjuk Önnek a nyugodt alvást és a fogak védelmét a bruxizmus okozta károktól.