A gyökérkezelés (endodoncia) egy olyan fogászati eljárás, amely célja a súlyosan sérült vagy fertőzött fog megmentése. Ez a kezelés lehetővé teszi, hogy megtartsuk a saját fogainkat és megelőzzük a fogeltávolítást.

A gyökérkezelés során a fog belső részét, a fogbélüreget és a gyökércsatornákat kezelik. Az eljárás során az orvos eltávolítja a fertőzött vagy sérült szöveteket, majd alaposan megtisztítja és fertőtleníti a gyökércsatornákat. Ezután a csatornákat tömőanyaggal töltik fel, hogy megakadályozzák a további fertőzést.

A gyökérkezelés fontos, ha a fogban jelentkezik erős fájdalom, duzzanat vagy érzékenység, valamint a fog gyökere károsodott vagy gyulladt. A kezelés nem csak megszünteti a fájdalmat, hanem megmenti a fogat is, és lehetővé teszi a normális rágás és a természetes mosoly visszanyerését.

A gyökérkezelés általában fájdalommentes és helyi érzéstelenítéssel történik. Az eljárás időtartama és bonyolultsága a fog állapotától függ. Az orvos minden szükséges információt megoszt Önnel a kezelés előtt, és válaszol minden kérdésre.

Dr.MARGARET DENT Fogorvosi Rendelőben szakértő fogorvosaink és modern technológiáink segítenek a gyökérkezelésben. Az elkötelezett csapatunk mindent megtesz annak érdekében, hogy Önnek kényelmes és magas színvonalú ellátást biztosítsunk.